Aventinus Nyelvstúdió Aventinus Nyelvstúdió

Olaszul velünk!

Hasznos tanácsok Rómába utazóknak

Rómában

Kiutazás előtt érdemes utasbiztosítást kötni és kiváltani az  EHIC, Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Internet:  a nyelviskolában van ingyenes Internet használati lehetőség, Wifi pedig nem csak az épületben, hanem a kertben is elérhető!

Tandem: a nyelviskola ingyenes szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy a tanuló egy olasz fiatallal beszélgethessen, így ismerve meg egymás kultúráját. Ezt a szolgáltatást a tanfolyam elején lehet igényelni.

Közlekedés Rómában: A szállásról általában valamilyen közlekedési eszközzel lehet a nyelviskolába eljutni, ezért érdemes heti (24€) vagy havi (35€) bérletet venni: www.atac.roma.it. Így az órák után könnyen nekivághatunk a városnak.

A tengerhez, Anzioba vagy Ostiaba vonattal vagy buszjáratokkal lehet kimenni. www.trenitalia.it

Mivel a Torre di Babele Nyelviskola gondoskodik szállásról (kérésre), bármilyen, a szállással kapcsolatos kérdésben hozzájuk kell fordulni. Készségesen állnak a hallgatók rendelkezésére.

Üzletek nyitvatartása: a nagy áruházak (Upim, OVS, stb) 9h-től 20h-ig nyitva vannak, a kisebb boltok délben bezárnak és csak 15h körül nyitnak ki újra.

Segélyhívószám: 112 (egész Európa területén). Segítséget a Magyar Köztársaság Nagykövetségének Konzulátusán is lehet kérni, (pl. személyazonosságot igazoló dokumentum elveszítése esetén). Címe: Róma, Via Messina, 15, tel.:39 (06) 4424-9938 / +39 (06) 4424-9939.

Városnézéshez megfelelő ruházat: a városnézés számos templomot is érint, ahova azonban csak megfelelő ruhában lehet belépni (vállat eltakaró felső, vagy kendő, és megfelelő hosszúságú, térdig érő nadrág, szoknya).


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain. (Adatvédelmi nyilatkozat)